Moldoveanca descurcareata
  • Home
  • SHOP
  • ELEMENTE RUPTE DIN VIAȚĂ
  • Rp. Beauty
  • Elementele din care sunt compusă
  • Idei pentru reduceri, vouchere si castiguri suplimentare
Rp. Pentru o viață minunată și pentru un nivel ridicat de exuberanță farmacistul recomandă un articol pe zi...sau la orice nevoie

Cea mai frumoasă realizare a anului 2024

12/7/2024

0 Comments

 
Picture

Nunta noastră de vis
Ziua de 21 septembrie 2024 va rămâne pentru totdeauna înscrisă în inimile noastre ca una dintre cele mai frumoase zile din viața noastră. Bucureștiul, cu aerul său vibrant și plin de istorie, a fost locul perfect pentru a ne celebra iubirea. Am ales să petrecem această zi pe străzile și în locurile care ne sunt oaze de relaxare în viața noastră de zi cu zi. Gurmanzi și iubitori de dans fiind, am căutat ca evenimentul nostru să ne reprezinte.
Să o luăm cu începutul. Am ales opțiunea “Întreabă un prieten” și am făcut o întâlnire cu Alexa și Alec care avuseseră nunta cu doar o lună inainte si am simtit ca dupa 2 ore cu ei avem nunta jumătate rezolvata.
Pregătirile pentru marele eveniment
Pe 2 ianuarie 2024 ne-am hotărât că vrem nunta pe 21 septembrie 2024. Avantajul nostru? De când am început să ne gandim la nuntă eram 99% siguri ca vrem să fie la Fratelli. Așadar am cerut oferta lor care ne-a făcut să ne gandim ca o vom face in 2025. De ce? Pentru că noi nu aveam bani puși deoparte pentru nuntă. Ce ne-a facut sa ne răzgândim? Entuziasmul de a ne celebra startul familiei la momentul în care ne dorim cel mai mult. Nu stiu sa transpun acest sentiment in cuvinte, dar cumva eu simteam ca 2024 este cel mai potrivit an, nu ma simteam mireasa de august si cand a venit si Vlad sa zica ca nici el nu vrea sa mai asteptam pana in 2025 am zis ca asa trebuie sa fie. Așa ca pe 3 ianuarie aveam confirmarea de la Fratelli ca data de 21 septembrie 2024 este a noastră.
Este scump sa faci o nunta la Fratelli? Ei bine este cea mai buna alegere cand iti doresti ca nunta ta:
-Sa fie aproape în inima Bucureștiului;
-Pe lacul Tei (la propriu, locatia este ca un ponton)
-Într-un spatiu potrivit pentru 100 de persoane;
-Să aibă verdeață;
-Să aibă cea mai bună mâncare, nu de nuntă, de restaurant mega bun; Sarmalele lor sunt ceva rupt din rai și sunt servite în oale de Horezu ca urmare poți mânca câte vrei;
-Să îți danseze toți invitații;
-Să stai fără griji ca mire și mireasă; ce sentiment minunat este să te uiți de la masă un moment cum se desfășoară nunta și să simți că a ieșit mai bine decât cel mai frumos scenariu pe care l-ai avut în cap;
Pot să mai scriu despre nunta noastră la Fratelli multe pagini, dar o să mă opresc aici că după nu o să mă mai creadă nimeni că noi am fost clienți obișnuiți pentru ei, nu știu nimic din ce scriu eu aici și nu ne-au dat reduceri ca să zic ceva frumos despre ei.
Biserica
Noi ne plimbăm foarte mult și des pe Calea Victoriei si asta de dinainte sa fie la moda. Acum 7 ani cand ne plimbam noi erau mai mult pustii trotuarele, nu era pietonala in weekend si nu erau decat 2-3 locatii unde sa mananci ceva. Din timpul facultatii eu mergeam duminica la Biserica Zlatari care este chiar pe Calea Victoriei. Asa ca alegerea a fost foarte simpla. Pentru noi a fost alegerea de suflet si o recomand oricui, chiar daca nu a mers niciodata acolo pana acum. Preotii sunt deschisi si vorbesc pe limba oamenilor obisnuiti, nu te fac sa te simti cel mai mare pacatos ca ajungi la biserica cand si cand. O nunta la ei in biserica e linistitoare nu o spaima ca nu cunosti ritualurile bisericesti.
Rochia și costumul
Rochia mea de mireasă a fost un vis devenit realitate. Nu pentru că am visat-o și am făcut-o exact așa ci datorita omului (cu o întreagă echipă în spate) care mi-a fost consilier, Nicu de la Rhea Costa. O să vă opresc gândul că “normal că ți-a ieșit minunată rochia pentru că ti-ai facut-o la Rhea Costa și ai plătit enorm pe ea” , ei bine NU, o rochie la Rhea Costa este mai ieftină decât la atelierul unei doamne de pe lângă Unirea care te vrăjește că îți poate face orice vrei, dar ea știe exact că rochia nu poate fi decât din tafta și îți trântește prețul așa după ochi. Dantelă delicată și câteva mărgeluțe strălucitoare se îmbinau perfect, creând o siluetă care îmi accentua eleganța.
Am fost la 4 probe la care Nicu statea si migalea fiecare cuta si discutam fiecare miscare pe care vreau sa o fac cu rochia si cum ma simt in ea. Practic rochia a fost facuta sa stea perfect pe mine în timp ce eu sunt aceeași din fiecare zi fara sa fie nevoie sa adopt o alta tinuta si obiceiuri pentru a nu strica rochia sau sa ma pot misca.
La ultima vizita cand am luat rochia de la showroom parca nu imi venea sa cred ca este ultima. Voiam sa mai programez o proba doar sa am ocazia sa ii povestesc lui Nicu ce minunat m-am simtit pentru ca nu am avut nici o urma de indoiala ca nu ma voi simti extraordinar in ea.
Costumul lui Vlad a fost făcut de la 0 la Florentino Delure și a fost consiliat de Olivian Vigheciu. Daca Vlad nu a fost cu mine la probele rochiei ei bine eu am fost cu Vlad la aproape toate probele lui asa ca Olivian a avut o munca de doua ori mai dificila (aceasta este o gluma, pentru ca chimia cu el a fost de la primul Buna). Vlad s-a inteles atat de bine cu le incat nici acum nu inteleg cum de Olivian nu a fost la noi la nunta. :)) Toata tinuta lui Vlad a aratat extraordinar, a avut de la camasa, pantofi, costum, accesorii chiar si sosete de la Florentino Delure. Vlad s-a simtit minunat totul a fost de o calitate superioara, cu un look foarte fresh si cool ce mai rar il vezi la o ținută de mire care de obicei are un aer rigid sa zic asa.
Dansul mirilor
Momentul dansului nostru a fost magic. Am ales o melodie care să transmită energia noastră. Nu suntem genul vals clasic, voiam amandoi sa fim implicati in dans pentru ca Vlad iubeste dansul si nu era doar dorinta mea acest dans. Melodia noastra a fost Rosu Neon de la Les Elephants Bizarres. Coregrafia a fost gândită de prietenul nostru Victor căruia probabil i-am dat mari emoții pentru ca nu am repetat decât de vreo 3 ori si am inceput aceste repetiții cu doar o luna înainte de nunta. Am fost inconștienți? Nu, doar ca știam ca noi vrem sa ne simțim bine si doar noi știm coregrafia ca urmare invitații vor fi surprinși oricum ne vor ieși noua piruetele. A iesit extraordinar, mai bine decat la orice repetitie. A fost un moment de pură bucurie și conexiune.
Foto & Video
Ne-am lăsat capturați de obiectivele Corinei și ale lui Vlad. Soră și frate din Piatra Neamț, Corina mi-a fost profă de desen în generală așa că mi-a fost usor sa ma simt relaxată in prezenta ei. Mai fusesem la nunti fotografiate de ei și observasem cât de neobservabili au fost reușind astfel sa surprindă nunțile asa cum au fost fara emoțiile oaspeților din fata aparatelor de fotografiat.
Au venit de la Piatra Neamț pentru noi si am fost prima lor nunta de la Bucuresti. Ne-a stresat cu ceva acest lucru? Nu pentru ca sunt doi oameni atat de responsabili incat erau mereu cu un moment inainte la locul potrivit. Este o mare binecuvantare sa ai o echipa de fotografi cu care rezonezi pentru ca prin fotografiile lor vei privi dupa ani si ani nunta si vei retrai acele momente. Dupa experienta cu ei ma intreb ce rost isi au titlurile de “best wedding photographer” cand fiecare cuplu de miri este diferit si fiecare are nevoie de cineva pe stilul lui.
Cuvintele nu pot descrie toate detaliile pe care le suprind ei in fotografiile si filmarile lor, cea mai rapida cale de a va indragosti de creatiile lor este sa le priviti pe pagina @corina_danila_photography.
Candy bar
Dulciurile si tortul au fost pregatite de Dolce Strati, o afacere de familie unde din mainile Ninei ies prajituri exceptionale. A fost pur noroc si intamplare cu ei. Dupa vreo 10 oferte de la diverse laboratoare de prajituri mai faimoase si mai putin faimoase nimic nu ma facea sa zic aceste prajituri le vreau la nunta. Credeam ca voi face o alegere de compromis pentru un loc unde stiu ca sunt dulciuri bune dar, care nu are acel ceva special pentru nunta noastra. Am rezistat tentației de a lua o hotărâre sub presiunea ca fiecare laborator mentiona ca au goarte multe cereri si ca sa ne hotărâm in 1-2 zile si cautand un tort pentru ziua mea am vazut pe Instagram la cineva un tort de la Dolce Strati. Toate dulciurile lor aratau asa cum visam eu dupa ce creasem boardul pentru nunta noastra pe Pinterest. Putin lipsita de speranta ca oferta lor se va incadra in bugetul nostru le-am cerut totusi o oferta. Mi-am comandat tortul pentru ziua mea la ei si ne- au cucerit. Red velvetul lor nu se mananca, se devoreaza. Ce mi s-a parut foarte inteligent la cum abordeaza ei colaborarile este ca iti aduc o cutie de degustare si alegi in totala cunostinta de cauza fiecare prajiturica din candy bar. Au devenit furnizorii nostri pentru toate motivele de celebrare. Chiar in timp ce scriam aceste randuri au sunat la usa cu dulciurile pentru revelion.
Machiajul
Un alt aspect care iti poate usura sau ingreuna ziua nuntii este machiajul. Alegi ceva soft pe care il gasesti la o simpla cautare “bride makeup” sau cauti machiajul care sa te reprezinte 100%? Pentru mine era clar ca voi alege un machiaj care sa ma reprezinte in totalitate pentru ca din mainile Ioanei Persinaru iese arta indiferent cat de greu este sa transforme visul miresei in realitate. Cu Ioana am o relatie speciala pentru ca ea este o persoana cu totul speciala, o raza de soare care te face sa razi dar, nu te lasa sa plangi pentru ca nu strica machiajul. Eu am vrut un machiaj cu mult negru si roz, pe modelul sa imi fac la nunta acel tip de machiaj pe care nu am avut niciodata curaj sa mi-l fac dar, mi l-am dorit cu ardoare.
Amintiri de neuitat
Nunta noastră a fost o adevărată sărbătoare a iubirii și a prieteniei. Fiecare detaliu, fiecare zâmbet și fiecare îmbrățișare au contribuit la crearea unor amintiri de neuitat. Am avut cu noi un aparat pe film de pe care am developat pozele la cateva zile distanta si am avut o surpriza fenomenala pentru ca acel aparat a umblat pe la mai multi invitati si nu aveam idee ce a fost surprins in acele poze.
Bucureștiul, cu farmecul său unic, ne-a fost martor la începutul unei noi etape din viața noastră, iar ziua de 21 septembrie 2024 va rămâne mereu în amintirea noastră ca ziua în care ne-am unit destinele.
Un mare cadou pe langa toate cadourile cu care ne-au surprins cei care ne-au fost alaturi a fost multumirea pentru buna colaborare de la toti furnizorii cu care am lucrat. Pai daca aveam un wedding planer nu ne lua el aceasta bucurie? Nu zic ca a fost usor pentru ca e prima oara si o faci pentru o singura data dar, fiecare interactiune, alegere, schimbare, cautare pe care o faci pentru nunta face parte din nunta. Cand mirii isi fac nunta 100% aceasta capata o nota personala speciala si se simte o bucurie cu totul unica pentru ca invitatii simt si transmit înapoi mirilor. Tocmai faptul ca nu iese perfect, ca uiti un lucru (eu am comandat mai putine porții de tort si am realizat la 3 ore dupa ce a inceput petrecerea :))) ), ca apar lucruri neprevăzute fac ca amintirile sa se inmulteasca si bucuria sa dureze mai mult.
0 Comments

Cu ce curățăm prin casă pentru o șansă în plus ca viitorul să fie mai verde? (AD)

11/20/2021

0 Comments

 
Ma urmareste de ceva timp o remuscare ca arunc, cumpar, consum prea multe si amprenta de carbon tot creste. In afara casei pentru faptul ca imi place sa merg pe jos si nu sunt fumatoare chiar ma simt prietenoasa cu mediul, problema mea e in casa cand ma uit cate ambalaje se aduna si cate consumabile cumpar saptamanal.
Se pare ca aceasta problema nu o am doar eu si uite ca Henkel a lansat o gama de produse de curatare prietenoase cu mediul. Risipa de apa facuta la spalatul de mana a vaselor a mers mana in mana cu afinitatea mea pentru aceasta activitate si asa si-a facut loc in casa noastra o masina de spalat mega eficienta care  spala in 30 de min toate vasele dintr-o zi cu doar 6 litri de apa. Cu cantitatea asta de apa eu nu reusesc sa spal decat furculitele si cutitele folosite intr-o zi. Pentru a completa aceasta activitate cu ultimul aspect, si anume, detergentul folosit, am integrat produsele Somat din gama proNature care au in compozitie 95% produse de origine naturala si ambalajele sunt certificate EU Ecolabel. Puterea lor de spalare nu este mai scazuta decat a produselor traditionale si am descoperit ca parfumul de lamaie chiar nu contribuie la curatarea mai profunda a vaselor.
Bine cu toate ca masina de spalat preia 99% din vase tot nu poti sta in casa fara un detergent pentru vase si aici vine si PUR cu aceleasi caracteristici care il fac prietenos cu mediul. Imi place ca nu mai are culori nebune si iti da sentimentul de curat chiar si doar privindu-l.
Gama proNature cuprinde produse pentru fiecare colt al casei. Bref se ocupa de baie cu brio fara clor, da, da, se poate face igienizare si fara clor. Si ce a mai ramas? A da, minunatele geamuri pe care stim cu totii ca un singur produs ne vine in minte cand vine vorba de ele - Clin. Iata ca si el exista in varianta proNature, fara parfum si cu ingrediente naturale. La acest capitol recunosc ca a fost putin socant sa nu ii simt parfumul pentru ca acel parfum caracteristic lui imi trezea foarte multe amintiri din copilarie, dar prefer asa, fara parfum pentru un viitor mai verde.
Pentru solutii potrivite oricarei case in materie de curatenie gasiti o multime de informatii pe pagina de instagram @askteamclean.ro .
AD - acest articol este sponsorizat de Henkel & Buzzstore.
0 Comments

Știam că sunt alergică, dar acum am aflat cât de grav este

7/9/2020

2 Comments

 
Picture
PictureReactiile organismului la aplicarea alergenilor in cadrul testului alergologic
 Până acum spuneam cu lejeritate că sunt puțin alergică, presupuneam că este de la praf, mă obișnuisem cu strănuturile de dimineață, ochii roșii și nasul înfundat. Odată cu intrarea în #wfh (work from home), restricțiile de circulație și timpul tot mai indelungat petrecut în aceeași cameră simptomele mele de alergie s-au agravat.
Noaptea singura mea cale de a respira era pe gură (sforaiam ca un bulldog, dar lucrul asta era mai chinuitor pentru cine dormea cu mine), dimineata spalaturile cu apa marina hipertona erau mai primordiale decat spalatul pe dinti si zilnic aveam dureri de cap pe care analgezicele si antiinflamatoarele nu le mai dovedeau. Nici nu mai bagam de seama stranuturile si rola de servetele devenise accesoriul meu indispensabil. Cel mai greu de suportat devenisera inceputurile conversatiilor la telefon sau skype meeting-urile in care prima intrebare era, ”Ai raciiit?” si eu trebuia sa ma explic ca ”nuuu, am doar o alergie”, crunt.
Ajunsesem sa sterg praful in fiecare zi si nu stiam cum sa aerisesc mai bine casa. Parca tot ce faceam era in zadar si mai mult, parca imi era mai rau.
Am fost la prima mea consultatie virtuala la un medic alergolog ce mi-a recomandat un tratament antihistaminic, dar si sa imi fac cu prima ocazie (pentru ca in stare de urgenta era dificila programarea intr-o clinica) un test pentru a afla sursa ce imi determina aceste stari. Am reusit abia acum 2 saptamani sa il fac si mare surpriza mare, alergia mea nu era la praf sau polen cum presupuneam, ci ACARIENII din casa.
Minusculozitatile astea din tot ce ne inconjoara (aproape tot), din tot ce e mai pufos in casa ma adusese-ra in pragul anxietatii, letargiei si ineficientei. Acum vine luarea deciziilor, si cautarea solutiilor. Totusi sa ma mut intr-un glob de sticla cu laptopul nu pot. Sa arunc tot din casa, nici asta nu e o solutie. Nu se intrevede prea curand revenirea la lucrul de la birou sau din locuri din afara locuintei (nici nu mai indraznesc sa imi imaginez ca voi mai merge cu laptopul la cafenea). Dupa test am primit o serie de recomandari in privinta produselor pe care sa le folosesc, dar cu niste preturi exorbitante. Pentru sanatate face omul tot ce poate, dar e bine sa verifici daca recomandarea este in concordanta cu posibilitatile, totusi.
Deoarece casa fara acarieni nu exista, evitarea expunerii este imposibila, tratamentele medicamentoase doar atenueaza reactiile alergice ale organismului singura solutie o reprezinta imunizarea printr-un tratament de lunga durata (3 ani) si minimizarea expunerii la acarieni.
Am profitat ca traim in 2020 si pe internet poti gasi aproape orice si am descoperit o serie de produse, nu peste mari si tari ci produse chiar aici in Romania care sa ma ajute sa minimizez sursa alergiei mele.
Marea mea descoperire sunt lampile UV sterilizatoare ce descarca aerul din incaperi de microorganisme (actioneaza asupra ADN-ului microorganismelor, distrugand structurile ADN/ARN) si creaza un mediu curat actionand pe toate obiectele din raza sa. Deci, in loc sa dau o avere pe tot felul de spray-uri, detergenti si solutii pentru dezinfectarea lenjeriilor, hainelor si covoarelor, las lampa sa isi fac singura treaba in camera.
Foarte interesante mi se mai par si solutiile pe care le-au gasit cei de la lavanuv.ro pentru telefoane, chei si alte obiecte mici pe care le purtam mereu cu noi. O cutie sterilizatoare si un stick portabil ce iti dezinfecteaza obiectele in proportie de 99.9% (as fi vrut sa am asa ceva de la inceputul pandemiei si sa nu mai fiu nevoita sa imi inec telefonul in solutii alcoolice dezinfectante).
Ce imi place cand gasesc solutii pentru o viata mai buna <3
Semnat,
Farmacist Rezident Ioana Vasiliev #moldoveancădescurcăreață

2 Comments

Fast fashion vs. Slow fashion MADE in RO

4/25/2020

0 Comments

 
Picture
Am avut cateva impulsuri in aceasta perioada de carantina. Ba simteam nevoia sa arunc jumatate din haine, ba sa umplu un cos cu haine de la Zara din impuls si sa ma trezesc la usa cu o cutie imensa de haine care sa ma bucure 2 ore cat mi-ar fi luat sa le desfac si sa le probez si apoi sa uit de ele in dulap.
Recunosc a fost cat pe ce sa dau o comanda, noroc ca piesa care imi placea cel mai mult nu exista pe masura mea.
Patesc de multe ori, sau mai bine zis, pateam de multe ori ca dupa o plimbare prin mall sa plec cu cateva lucruri care imi furau ochii prin Zara (o sa folosesc acest brand, dar e ceva general, sunt mai multe pe acelasi tipar) pentru ca erau dragute si la un pret care nu mi-ar fi facut neaparat o gaura in buget. Ce au patit cele mai multe dintre aceste lucruri cumparate impulsiv pe post de terapie sau "hai sa nu plec cu mana goala". Mhm, au lesinat in dulap purtate de 2-3 ori in prima luna si dupa date uitarii.
Toate lucrurile astea fac parte din categoria "fast fashion" si le caracterizeaza faptul ca au un pret decent pentru un venit mediu, dar se degradeaza si se demodeaza destul de repede.
Un magazin autohton care face haine strict pentru femei si care se gaseste in majoritatea mall-urilor, dar care nu detine spatii la fel de mari si o varietate la fel de mare ca Zara este Poema. Povestea lor suna cam asa:
"Pretuim calitatea si croim frumosul pe masura aspiratiilor tale!
A inceput dintr-un vis ce s-a transformat in dorinta ....
In 2003, POEMA a luat nastere din dorinta de a ne exprima propria viziune despre moda, prin creatie 100% romaneasca. Inspirat in fiecare zi de complexitatea femeilor, brandul POEMA descrie prin fiecare produs spiritul feminin.
Fiecare sezon a reprezentat un bun prilej de evolutie avand ca obiectiv satisfacerea nevoilor clientelor noastre.
De la concept si schita pana la produsul finit, POEMA este un brand 100% romanesc ce si-a gasit locul printre marii retaileri. 
La POEMA pretuim calitatea si croim frumosul pe masura aspiratiilor clientelor noastre.
Cu 15 boutique-uri si un shop online, dorim sa ne extindem pentru a fi cat mai accesibili clientilor nostri."
De multe ori cand trec pe langa unul din showroom-urile lor zic ca nu intru ca sigur voi cumpara ceva si nu mai vreau sa cheltui. Diferenta ca la Zara intru pentru ca plec de la premisa ca nu o sa imi placa ceva asa mult incat sa nu pot sa il las in magazin.
Trecand peste spaima mea ca voi cheltui prea multi bani pe haine am facut o comparatie intre preturile din Poema (100% facute in Romania) si Zara (facute oriunde in lume unde este mai ieftin sa produci haine). Ce am descoperit? Gasesti haine mai ieftine la Poema si de o calitate net superioara.
Iata cateva exemple:

Stanga - Fusta Poema din poliester, pret 129 lei ; Dreapta - Fusta Zara din poliester, pret 159 lei
Stanga - Rochie din bumbac Poema, 161 de lei (reducere de la 269 lei); Dreapta - Rochie din bumbac Zara, 249 de lei
Stanga - Pantaloni Poema, 118 lei (reducere de la 169 lei); Dreapta - Pantaloni Zara, 159 lei
Ce vreau sa scot in evidenta prin aceste exemple este faptul ca daca ne uitam putin mai atent decat ce vitrina ne fura privirea putem face o diferenta importanta in echilibrul economic din Romania. Fiecare tine cont de criteriile personale cand alege un articol vestimentar, dar fiecare alegere poate ajuta sau inchide o afacere locala. Ce te costa ca atunci cand iti place un lucru de la un brand cu stocuri mari cum este Zara sa il rezervi si sa verifici poate gasesti un lucru asemanator sau mai potrivit pentru tine la un brand Romanesc. Zara si alte branduri de calibrul ei au ajuns internationale pentru ca au avut sustinerea cumparatorilor din tarile din care provin si inca il au. Am trait pe pielea mea in Barcelona sa vad cum in decurs de o zi a disparut tot stocul unei jachete Zara fabricate in Spania. Ma indoiesc ca intr-o zi insorita cu 36 de grade afara acea jacheta a fost cumparata numai de turisti.
Se pot gasi alternative Made in RO la majoritatea categoriilor de produse de la cele de mass market pana la cele de lux si pe langa diferenta de calitate, tie ca si cumparator iti revine satisfactia ca acel lucru nu mai exista in un milion de replici ci poate doar in cateva mii sau sute.... sau de ce nu poti gasi lucruri unicate.

Acest articol nu este sponsorizat si contine doar parerea mea personala de #moldoveancadescurcareata ce viseaza ca aceasta perioada de #stamacasa sa ne faca sa prindem mai mult drag de ce se face in Romania de romani ca noi.
P.S. Am si probabil imi voi mai cumpara articole din Zara atata timp cat reprezinta cea mai buna alegere pentru mine.
0 Comments

Bucuria de după facultate

12/22/2019

0 Comments

 
Picture
Am lipsit puțin, mai mult de fapt, de pe social media pentru că în viața mea a apărut un job fulltime pe marketing.
Da, se poate ca după ce te licențiezi în farmacie să îți găsești locul într-o companie farmaceutică în departamentul de marketing CHC și asta să îți aducă împlinirea sufletească după care alergai de când ai pus primul picior în facultate. Am auzit în aceste aproape 3 luni de multe ori că am plecat din domeniu. NU, NU am plecat ci, mi-am găsit locul meu în domeniul farmaceutic. Muncesc mult, încă învăț, greșesc, omit, dar observ lucruri pe care alții nu le văd, traduc colegilor limbajul de specialitate unde în spatele unor cuvinte alambicate stau niște procese ușor de înțeles și vin cu soluții și idei creative. După toate astea adorm liniștită, împlinită și dimineața mă trezesc abia așteptând să ajung la birou la echipa mea.
Nu știu câți au norocul ca la primul job de după facultate să găsească ce este mai bun pentru ei, dar pe mine m-a găsit acest noroc. Cu muncă, într-adevăr, multă investiție în mine și cu multe alegeri în favoarea învățării și în defavoarea odihnei, mâncatului (pe asta să nu o faceți că e mai greu să te îngrași decât să slăbești) și a socializării cu colegele de la facultate (poate de asta mi se spune că nu semăn cu fetele de la farma :)) ).
Sunt încă un copil, atât la înfățișare cât și în suflet, dar cu o conștiință responsabilă și iremediabil optimistă. Primul meu job cu acte l-am avut la 16 ani, pentru că aceasta este vârsta minimă de la care statul Român te crede capabil să muncești și să plătești taxe. Pasiunile mi le-am monetizat cu ceva ani înainte pentru că să fii lăsat singur acasă nu duce mereu la dezastre în educația și dezvolatrea unui copil, dar aici e vorba de genele moștenite și când vezi că familia ta este susținută din antreprenoriat șansele să devii antreprenor dintr-un copil conștiincios și ambițios cresc exponențial.
Uite-mă că după 10 ani de când m-am apucat de împletit din mâinile mele ies căciuli cu etichetă personalizată cu brandul propriu, #moldoveancădescurcăreață.
Am făcut această paranteză mai mare despre copilul Ioana pentru că, acum, am realizat că doar când ești așezat cu sufletul unde trebuie (aici referindu-mă să nu te duci cu silă la job sau să îți câștigi banii de nevoie) poți să te îngrijești de pasiunile tale, să te însănătoșești sau să îți menții sănătatea, să te bucuri cu adevărat de familie, prieteni și de timpul tău cu tine.
Probabil dacă ajung până aici să citească unele fete de la farma vor spune că îmi este foarte ușor să vorbesc de fericire și împlinire când nu am muncit nici măcar o zi în farmacie și am fost mereu la birou în compania în care sunt și acum. Ei bine, am ajuns să împărtășesc împlinirea mea după aproape un an și jumătate de când am pășit prima oară în recepție și am ajuns la a 4-a poziție. Am fost curioasă, am pus multe întrebări, am acceptat provocări (de câteva ori inconștientă că le pot duce la bun sfârșit, dar am reușit) am lăsat să se vadă vulnerabilitatea din mine și am plâns, și când nu mai puteam și când fericirea era prea mare să se mai manifeste printr-un zâmbet.
Să stai într-un loc și să te lași “călit” nu mi se mai pare o variantă a zilelor noastre în care avem atâta libertate. Libertate pe care trebuie să o folosim în primul rând cu noi și să ne permitem să privim în spațiu în jurul tuturor celor 360 de grade.
Sunt recunoscătoare tuturor experiențelor pe care le-am trăit pentru că știu că la momentul respectiv au fost cel mai bun lucru ce mi se putea întâmpla (vorba asta o știu de la o colegă de liceu care acum hehe a ajuns avocat și sigur unul foarte bun :D ). Mai sunt recunoscătoare tuturor oamenilor pe care viața mi i-a adus în cale pentru că de la fiecare am primit cate o boabă din ceea ce sunt acum și au făcut-o în felul lor, prin rele și bune, prin plecări sau veniri fără plecări.
Am făcut programul Leaders Experience cu un scop de care chiar dacă pare că m-am îndepărtat sunt mai aproape ca niciodată din această pozitie de om împlinit la locul de muncă. Ca urmare (sună dramatic în mintea mea) pentru orice student farmacist (știu că sunt mult mai multe farmaciste) sau chiar și farmacist licențiat sunt mereu deschisă să susțin cu o vorbă bună, răspuns, îndrumare sau sfat.
Let’s make pharmacists cool again!
0 Comments

La ce visezi si ce primesti (AD Tefal)

10/31/2019

0 Comments

 
Picture
La ce viseaza o fata ce se apropie de licenta?
Nu as putea raspunde pentru ca de obicei nu sunt in "trend” cu restul lumii.
La ce visam eu cu doua zile inainte de licenta?
Ca voi avea timp sa experimentez toate produsele cosmetice si sa ma pierd printre rafturile cu ultimele colectii de haine.
Ce am primit cadou fix in ziua prezentarii licentei?
Un robot de bucatarie. Mama a ras de mine si a zis ca sa am grija ce imi doresc. Asta dupa ce ma plansesem cu ceva timp in urma ca nu inteleg de ce trebuie sa investesc timp in dat pe razatoare de mana legumele.
Cutie mare, o multime de accesorii desenate pe ea. N-am rezistat prea mult sa nu le iau  la puricat pe fiecare si sa imi imaginez ce poate face fiecare. Am asamblat si dezasamblat ca pe un joc de lego. Cel mai mult m-au fascinate cutitele de razatoare. Adica sa feliezi rondele un morcov in 1, 2, ahh stai ca e gata, este cel putin fascinant. Am “killer-it” 3 morcovi doar de fun (cu ocazia asta mi-am luat si beta-carotenul necesar pentru o luna).
Toaca, amesteca, blenduieste, framanta. Wait? Asta e mama varianta de bagat in priza? Ehh nici chiar, dar pentru un copil plecat de acasa ajuns in pragul maturitatii, robotul asta e cel mai frumos vis. Pe partea de bucatarie, nu va ganditi la altceva, totusi.
Pe acest mister il cheama QuickChef Quartzite 8 in 1 si mama lui il lauda ca poate schimba vitezele fara sa il opresti. Am testat si functioneaza la fel ca la o masina cu cutie automata, zici ca accelereaza cand invarti de rotita cu viteze.
Cred ca se vede din descrierea mea ca nu imi plang copii acasa dupa mancare si inca sunt la stadiul de gatit din placere. Am facut cu el smoothie din fructe congelate si am ignorant partea cu “scoate fructele cu 15 minute inainte de a le pasa”. NU a fost o problema pentru robot. In primele 5 minute a fost la stadiul de sorbet, deci se pot extinde functiile lui si as zice ca se pricepe si la facut inghetata. Cu capacul care are un gat de alimentare poti adauga ingrediente fara sa te opresti din mixat si te apara si de stropi atunci cand gatesti in hainele de mers la birou (hai recunoasteti ca ati patit si voi sa va patati camasa fix dup ace ati calcat-o mai frumos).
Spiritul meu creativ si practic simte lipsa lucrului intr-o farmacie cu receptura si se destrabaleaza nascocind retete. Asa am ajuns sa ma gandesc cum as putea face niste pancakes in care in loc de faina de grau sa fie faina de ovaz, dar sa fie si mai grunjoasa asa sa nu se piarda fibrele. Ce am gasit eu drept solutie? Sa cumpar fulgi de ovaz sis a ii pun in mixer. A iesit divin. Si faina mea integral de ovaz si pancakes-urile.
Deci, fetelor, daca ati ramas in pana de idei pentru cadourile de Craciun daruiti cu cea mai mare incredere acest mixer de la Tefal. Si daca voi sunteti cele care il primesc cadou sa nu va imbufnati ca va trimite cineva la cratita, s-ar putea sa fie fix lucrul care va scapa mai repede de statul in bucatarie.
 #clubtefal #buzzstore #buzztefal2019

Picture
Picture
0 Comments

Cine poate rezista crispy-urilor?

9/18/2019

0 Comments

 
Picture
0 Comments

Carieră pregătită de decolare! Destinaţia: Zentiva

6/12/2019

1 Comment

 
Picture
Vara trecută am pornit în călătoria numită „Carieră”. Mi-am trimis CV-ul într-o seară din sesiune când randamentul meu de învățat tindea către minus infinit. Fără scrisoare de intenție de sute de cuvinte în care să mă laud și fără scrisori de recomandare de la profesori, doar cu dorința de a-mi găsi locul în tărâmul industriei farmaceutice la care visam de la momentul în care am decis să urmez studiile facultății de farmacie.
New e-mail... To: [email protected]... Subject: Aplicație stagiu de practică.... Attach file: CV_Ioana_VASILIEV.pdf... SEND
Prea simplu să fie adevărat? Probabil că da pentru lumea agitată în care trăim, pentru societatea care ne intimidează făcându-ne să ne simțim mici și care ne insuflă sentimentul că trebuie să acumulăm experiență cât pentru 3 generații înainte de a încerca să aplicăm la o companie mare.
În aceeași lume există companii mari care se uită la cei mici și sunt pregătite să îi crească pentru a-i vedea cum își împlinesc visurile în echipa lor. Pentru mine această oportunitate a venit de la Zentiva care m-a primit în echipa ei, mă învață în fiecare zi pentru a deveni un profesionist complet și îmi încurajează creativitatea.
Eu am trecut de turnichetul de la intrare fără un program de internship în spate care să îmi ghideze pașii prin fabrică, dar datorită oamenilor pe care i-am descoperit nu m-am „rătăcit”.
Acum Zentiva investește în generația de studenți și tineri absolvenți prin programul de internship Zentiva University. Direcția programului vizează tinerii din domeniul medical, finanțe, marketing, inginerie și economie. Cu cele 3 săptămâni de learning și cunoaștere apeși pedala de accelerație a carierei tale și îți depășești limitele pe care poate nici nu le-ai descoperit până acum.
După ce îți creștem aripile te învățăm să zbori împreună cu echipa Zentiva oferindu-ți oportunitatea să ne devi COLEG.
Dacă te-am convins sau cel puțin te-am făcut curios, îți dau două opțiuni:
1. Ne trimiți CV-ul tău pe adresa [email protected] până pe 15 iunie, ora 23.59.
2. Intri pe pagina de LinkedIn Zentiva Romania să cunoști mai bine compania și apoi treci la opțiunea 1.

P.S. Dacă nu mă crezi că Zentiva investește în creativitatea mea, te provoc să îi surprinzi pe recrutori cu CV-ul tău și să ne vedem în prima zi de Zentiva University, pe 15 iulie.
#moldoveancădescurcăreață #zentiva #winningteam #ZUniversity
1 Comment

Cum credeam eu că sunt făcută de o “varză”

5/30/2019

18 Comments

 
Picture
Dacă ar fi știut mama acum 20 de ani că revolta ei asupra sistemului de învățământ va ajunge azi poveste pe blogul meu nu cred că aș mai fi avut azi un blog. Pentru asta un prim MULȚUMESC!


Se făcea că în prin ‘99 am venit acasă de la grădiniță și mama m-a întrebat ce am învățat nou în ziua respectivă. Eu, mândră, am zis că “despre varză” și curiozitatea mamei a fost să afle în detaliu. Atunci am început să povestesc cum varza aduce copii, inclusiv eu fiind adusă de varză. Am șocat-o și a răbufnit spunându-mi că nu m-a adus nicio varză și că sunt făcută de ea și de tata. Mi-aș dori să fi avut înregistrată această scenă, dar și poveștile sunt savuroase.


Această poveste am auzit-o de la mama pe la întâlnirile de familie sau de prieteni de “ț” ori și mereu mă amuza patima mamei și ultima ei întrebare “Cum să mai spui în vremurile noastre când s-au inventat testele de sarcină că un copil e adus de barză (în mintea mea varză)?”.


După cum știți fetița care învățase la grădiniță că e adusă de varză a ajuns să studieze farmacia. Am învățat de teste de sarcină din anul I, de la propedeutică și dispozitive medicale, la modul practic până în anul III, la biochimie, unde am studiat reactia ce stă în spatele acestui test.
Un test de sarcină este un dispozitiv pentru femeile active sexual și este cea mai simplă metodă de a-ți cunoaște corpul. În zilele noastre prevalența disfuncționalitatilor la nivelul aparatului genital este foarte mare. Ritmul de viață, alimentația și poluarea ne afectează în mod direct. O întărziere a ciclului nu mai anunță de multe ori o sarcină, dar poate fi un simptom al unor chisturi ovariene sau al unei disfuncții ovariene. Un test de sarcină negativ îți poate aprinde un beculeț că e nevoie să faci o vizită la ginecolog.
Cu toate că sunt conștientă de toate acestea, există o barieră psihologică care mă face să mă simt total inconfortabil să cer la farmacie un test de sarcină. Sunt oare singura care simte asta? Sper că nu, pentru că în contextul în care peste câteva luni voi fi farmacistă cu acte în regulă, și mă confrunt cu această temere o să cred că sunt chiar o ciudată. :D
Am să presupun că nu sunt singura și am să vă povestesc la ce variante m-am gandit eu pentru a evita să cer în farmacie un test de sarcină:
1. Drogheriile cu autoservire - le cunoasteti că s-au înmulțit ca ciupercile.
2.
Hypermarketurile cu raioane cu produse fitofarmaceutice.
3. Interminabilul internet: testulbarza.ro

În speranța că povestea mea v-a făcut să vă gândiți măcar o secundă în plus la starea voastră de sănătate, sper ca de acum să folosiți cu încredere dispozitivele medicale ce astăzi ne sunt la îndemână și de care alte generații anterioare nu s-au putut bucura.
​#moldoveancădescurcăreață #barzatest



18 Comments

O poveste de succes începe cu.....perechea potrivită de șosete

3/29/2019

0 Comments

 
Picture

    Mereu am fost întrebată de unde îmi vine toată ambiția de a realiza atâtea lucruri (să zicem că în cei 23 de ani ai mei am făcut de la pictură până la matematică și am ajuns să studeiz farmacie). De multe ori am răspuns cu NU ȘTIU când defapt știam sigur un lucru. Am avut mereu în picioare o pereche de șosete inedită. Probabil sunt printre puținii oameni care nu a avut niciodată o pereche de șosete negre, n-am putut, nu m-am regăsit și le-am considerat precum o gaură neagră.
    Mi-au zis mulți că țin minte multe chestii „random”, dar nu i-am băgat în seamă și am continuat să îmi memorez evenimentele notabile din viață plecând de la șosetele pe care le-am purtat. Ca să dau un exemplu, când m-am calificat la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori purtam șosete pufoase (ca de pluș) în dungi colorate verzi și roz. Era sfârșitul lui mai și vreo 25 de grade afară, dar eu mă simțeam bine în ele.
    Acum, ambiția mi i-a scos în cale pe băieții de la ARETE, care ce să vezi, fac șosete inspirate din poveștile de succes ale diferiților oameni ai istoriei. Era imposibil să nu facem chimie și să nu mă simt bine în șosetele de la ei. Ce a fost surprinzător? Șosetele ARETE atrag povești în jurul lor. Se întâmplă un fenomen foarte interesant, și nu sunt paranoică să mă gândesc la magie (cu toate că mă consider ”A Harry Potter girl, in a Harry Potter world”), ci vorbesc de fapte reale.
    Eu port Miorițele, mă regăsesc cu totul în acest model deoarece tot ce croșetez eu este din fire de lână, visul meu cel mare este să cresc o afacere pe spațiul mioritic al României, dau pe afară de idei crețe și tot ce scriu, scriu cu mare mândrie în limba română. Deci, pentru mine, această pereche de șosete este la fel ca o descriere a mea. Dacă încă mai ești sceptic/ă și ai șosete cumpărate de la un magazin oarecare, hai să îți spun ce poveste frumoasă s-a creat în jurul altei perechi de șosete.
    Am zburdat eu în stânga și dreapta cu Miorițele mele și unei colege de facultate i-au rămas în minte. Când a mers la o cafenea din București a dat peste șosetele ARETE expuse pentru vânzare. S-a gândit la un prieten și i-a cumpărat perechea Edward Jenner. Știi că în povestea personalității care a inspirat acest model de șosete se menționează că „munca sa salvând mai multe vieți decât munca oricărui alt om” iar, persoana care le poartă astăzi a adus de peste granițe medicamente pentru sute de copii ce suferă de cancer ?  Acum mă crezi că în jurul șosetelor ARETE se croșetează povești frumoase?

Picture
Sosete Edward Jenner
P.S. Nu vă faceți griji că nu găsiți ca opțiune mărimea de fete (36-39), le puteți da un mesaj în care să menționați dorința voastră și ei găsesc o cale să v-o îndeplinească.
0 Comments
<<Previous

    Cine scrie?

    Două mâini dibace care transformă impulsurile nervoase dintr-o minte energică în texte virtuale.

    De la început până în prezente

    December 2024
    November 2021
    July 2020
    April 2020
    December 2019
    October 2019
    September 2019
    June 2019
    May 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    October 2018
    July 2018
    February 2018
    December 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    July 2017
    April 2017
    November 2016

    Într-o oarecare ordine

    All
    Artă Urbană
    Călătoriile Moldovencei
    DRAGoste De Piatra
    PHarma Student
    V

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • SHOP
  • ELEMENTE RUPTE DIN VIAȚĂ
  • Rp. Beauty
  • Elementele din care sunt compusă
  • Idei pentru reduceri, vouchere si castiguri suplimentare